terug naar overzicht

Streetfood

Als foodprofessional kun je er niet omheen: streetfood! Daarom organiseerden wij afgelopen juni een streetfood evenement in ons inspiratiecentrum, Chefs Inspiration. In een zonnige setting met fijne beats konden gasten genieten van smaakvolle creaties.

Hotdogs

Van crunchy burgers, zoals de Blue Bayou burger (winnend recept van de Best Burger Benelux 2022) tot verschillende sappige hotdogs. En van surf en turf nacho’s tot Italiaanse pinsa’s. Ook Chef Geneal Harreman is de keuken ingedoken voor de lekkerste streetfoodinspiratie. Voor een extra smaakbeleving werden bij deze culinaire verwennerijen ook passende wijnen én kleurrijke cocktails geserveerd.

Proeven, beleven en toepasbaarheid stonden centraal. Elke gast ontving bij binnenkomst een proefboekje, waarin alle gerechten te vinden waren inclusief recept én calculatie. Zo is het gerecht direct toepasbaar op de menukaart.

Om alles uit de streetfoodzomer te halen, kon kennis bijgespijkerd worden tijdens de trendsessie van tweesterrenchef Soenil Bahadoer. Soenil is schrijver van de boeken Streetfood en de Spicy Chef. Daarnaast ken je hem misschien van zijn gelijknamige foodtruck de Spicy Chef, wat in de coronaperiode een groot succes was. Tijdens zijn trendsessie deelde hij zijn ervaringen met gasten.

“Alles om jouw streetfoodzomer een succes te laten zijn!"

Benieuwd naar het volgende event in Chefs Inspiration? Volg ons op social media of neem contact op met jouw Chefs contactpersoon!

Chili krab kroketten

Recept Chili krab kroketten

Ingrediënten chili krab kroketten

BEREIDING:
• Verhit een frituurpan op 180 °C.
• Wrijf de gekookte aardappel door een fijne zeef, voeg hier het krabvlees, de groene peper, gember, munt, koriander, het limoensap en limoenrasp, peper en zout en 1 ei aan toe. Meng alles tot een gelijke massa.
• Rol er kroketten van en leg ze 1 uur in de vriezer.
• Maal het paneermeel heel fijn en doe dit in een kom. Sla in een andere kom 3 eieren los. Rol de kroketten door de bloem, totdat ze rondom goed bedekt zijn. Haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal de laatste twee stappen (ei en paneermeel), zodat de kroket dubbel gepaneerd is.
• Frituur de kroketten in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin.

Vleespasteitjes

Recept vleespasteitjes

Ingrediënten vleespasteitjes

BEREIDING:
• Verhit de oven op 200 °C.
• Verhit de boter in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de tomatenpuree toe, daarna het gehakt en tot slot zout, peper en nootmuskaat. Doe vervolgens de komijn en masala erbij en roer alles goed door elkaar. Stoof hierna de verse peper mee.
• Meng de augurken, doperwtjes, worteltjes, kappertjes en eieren door het mengsel en breng op smaak met peper, zout en bladselderij.
• Vul elk vel bladerdeeg met de vulling. Vouw de vellen dicht, smeer de randjes in met losgeklopt ei. Duw de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de pasteitjes met losgeklopt ei en bak ze in 8 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

*Deze recepten zijn eigendom van Soenil Bahadoer en komen uit zijn boeken Streetfood en Spicy Chef.

Benieuwd naar de aftermovie van het Streetfood Event? Bekijk hem hier!

Mocht je meer inspiratie op willen doen op het gebied van streetfood, bekijk alle recepten met bijbehorende calculaties hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen