Weingut Corvers-Kauter
Weingut Corvers-Kauter bevindt zich in Oestrich-Winkel, in de idyllische Rheingau. Het wijngoed wordt beheerd door Matthias en Brigitte Corvers en hun zoon Philipp. In 1996 brachten ze de twee wijngaarden uit Rüdesheim en Oestrich-Winkel samen. Sindsdien trekken ze de aandacht met hun uitstekende biologische wijnen.
Wijngaard en druif
De wijngaarden strekken zich uit over 12 hectare en zijn voornamelijk beplant met Riesling, maar ook met Spätburgunder en de zeldzame druivensoort Roter Riesling. De wijngaarden liggen langs de Rijn op de uitlopers van de Taunus. Op de steile hellingen in Rüdesheim en Assmannshausen laat de zon zich graag zien. Samen met de bodem die leisteenverwering heeft, krijgen de vruchten een aangename zuurgraad en elegantie.
Het microklimaat in de wijngaarden Rüdesheimer Berg en Assmannshäuser Höllenberg zorgt ervoor dat de loten gemiddeld vier weken vroeger uitkomen, wat betekent dat er een langer groeiseizoen is. Hierdoor is er meer tijd voor de ontwikkeling van aroma’s. In Winkel, Mittelheim en Oestrich bestaat de bodem uit leemhoudende löss of kwartsiet. De wijnen die hier vandaan komen worden gekenmerkt door hun intense en complexe karakter, evenals veel fruit en een minerale kruidigheid.
Biologisch en duurzaam
Voor Corvers-Kauter zijn een milieuvriendelijke en duurzame omgang met de wijngaarden van groot belang. De druiven worden selectief met de hand geplukt en geperst. Vervolgens worden de witte wijnen koel en langzaam gefermenteerd en in edelstaal gerijpt. De rode wijnen rijpen in houten vaten. Matthias, Brigitte en Philipp willen de vitaliteit en kracht van hun wijngaarden tot uiting brengen in hun wijnen. Ze hebben hun assortiment verdeeld in drie categorieën: de ‘basiswijnen’ met mooie alledaagse drinkwijnen, ‘klassieke wijnen’ met fijne en elegante terroir wijnen en de ‘karakterwijnen’, het topsegement met individualistische wijnen uit de erste en grosse lage. Tot slot is er een conceptwijn onder de noemer ‘R³’. Deze wijn is samengesteld uit druiven van meerdere wijngaarden, volledig tot stand gekomen vanuit een duurzaamheidsmotief dat nog veel verder gaat dan de BIO voorschriften. Handwerk in alle productiestadia.
Een restaurant
Bij beide wijnhuizen kent de wijnbouw een lange traditie. Die van de familie Kauter uit Winkel gaat zo’n 250 jaar terug, net als de wijnbouw van de familie Corvers uit Rüdesheim. Ze zijn erg trots op deze tradities – ze brengen meer dan 500 jaar ervaring samen. Matthias en Brigitte vinden het prachtig om terug te blikken, maar nog belangrijker is de toekomst. Bij Corvers-Kauter staat wijn altijd op de eerste plaats, en daarbij het maken van perfecte combinaties met eten. Beide gebieden – wijn en eten – zijn de passie van de familie Corvers. Met veel liefde delen zij hun passie met ons.
Met veel enthousiasme dragen Matthias en Philipp zorg voor de wijnen. In de keuken van de wijnbar ontwikkelt en verfijnt Brigitte haar eigen stijl. Zij biedt haar gasten een gevarieerde selectie van heerlijke seizoensgerechten die geïnspireerd zijn op de regio en haar liefde voor de Mediterrane keuken. Op deze manier komen de talenten van Matthias en Brigitte heel mooi samen.
Stijl: fris | fruitig | kruidig
Aroma: wit fruit | ananas | vuursteen | mineraal
Spijs: gevogelte | zeevruchten | spicy | vettig | vega
Art. 17538923
Stijl: fris | fruitig | kruidig
Aroma: steenfruit | perzik | citrus | mineraal
Spijs: vis | gevogelte | kalf | oosters | vettig | vega | borrel
Art. 17538848
Stijl: friszoet | fruitig | sappig
Aroma: wit fruit | exoten | citrus | mineraal
Spijs: asia | sushi | fusion | kaas | vega | borrel | lunch
Art. 17538794