Wijnhuis Schneider Pfaffmann
Exclusief voor CHEFS CULINAR
Een goede locatie, een zorgvuldige teelt van druiven en een optimale oogsttijd – de kenmerken voor een uitstekende wijnbouw. Op basis van deze kwaliteitscriteria werken we samen met wijnmakers Markus Pfaffmann en Christian Schneider om exclusief voor onze horeca klanten wijnen uit de Pfalz te produceren. Het resultaat zijn wijnen van de beste kwaliteit onder de naam Schneider Pfaffmann. Wij kregen een kijkje in het productieproces.
Grote diversiteit
“Sinds 2015 produceren we onze Schneider Pfaffmann wijnen”, vertelt wijnmaker Christian Schneider trots. Afhankelijk van de druivensoort en de bodem werden meerdere hectares gereserveerd voor wijnbouw. “Op dit moment bieden we 11 soorten wijn aan, van pinot gris en pinot blanc tot sauvignon blanc en van riesling tot chardonnay. Ook maken we rode wijnen zoals dornfelder, portugieser en een rotwein cuvèe met merlot en cabernet sauvignon. Met deze uitgebreide keuze kunnen we de klanten van CHEFS CULINAR optimaal bedienen.”
De Pfalz
De Pfalz ligt in Zuid-Duitsland van Worms tot aan de Franse grens. Het is met ruim 23.000 hectare wijngaard het op een na grootste Duitse wijnbouwgebied. Het is dan ook niet gek dat hier (in Bad Dürkheim) het grootste wijnfeest ter wereld plaatsvindt. Ook loopt de eerste en bekendste wijnroute van Duitsland - de Deutsche Weinstraße - door dit gebied. De wijnroute is maar liefst 85 kilometer lang en verbindt 130 wijnroute met elkaar. Inmiddels hebben zich langs de route diverse sterrenchefs gevestigd die graag hun bijdrage doen op deze culinaire reis.
In de Pfalz ligt de nadruk op klassieke druivenrassen, met riesling aan kop. Daarnaast zijn weiß- en grauburgunder sterk in opkomst. Andere druivenrassen voor de productie van witte wijn zijn silvaner, müller-thurgau, scheurebe, gewürztraminer, kerner en morio-muskat. Het grootste deel van de Pfalz bestaat uit wijngaarden met druivenrassen voor witte wijn, maar de rode wijnen uit dit gebied zijn erg in opkomst. De Pfalz is zelfs het grootste Duitse gebied voor rode wijnen, met onder andere portugieser rosés, spätburgunders, dornfelder en regent.
Perfecte smaak
Niet alleen de brede selectie van druivenrassen is belangrijk, maar ook de hoogste kwaliteit in smaak. “Onze pinot gris heeft lichte tonen van maracuja en een aangenaam samenspel van fris en rijp fruit. We vinden het erg belangrijk om de wijnen op de juiste manier te verbouwen. Daarmee bedoel ik dat een riesling meer kracht nodig heeft, een sauvignon blanc heeft lichte tonen van kruisbessen, terwijl bij een dornfelder en rotwein cuvèe amarena kersen de boventoon voeren”, aldus Christian.
Bijzonder trots is de oenoloog op de goede samenwerking met zijn voormalig leermeester Markus Pfaffmann. “We vertrouwen elkaar en weten dat de ander de druiven op het juiste moment leest volgens de kwaliteitsnormen. Voor het bottelen proberen we de wijnen altijd samen en stemmen ze onderling op elkaar af.”
De elite van Duitse wijn
Hoe bekwaam de wijnmakers zijn, zien we bij de jaarlijkse prijsuitreikingen, waarbij o.a. door de Duitse landbouwvereniging de beste bedrijven worden gecontroleerd. Deze externe controle daagt bij dat de ondernemer constant blijft werken aan kwaliteit om de plaats tussen de beste wijnmakers van Duitsland te behouden en te verbeteren. Christian Schneider vult aan: “Als Markus en ik met onze eigen wijngaarden Karl Pfaffmann Walsheim en Herrengut St. Martin verkozen worden laat dat zien dat CHEFS CULINAR met ons een succesvolle partner aan zijn zijde heeft.
Stijl: sappig | rijp | rond
Aroma: ananas | abrikoos | mango | specerijen | acacia | notig
Spijs: asperge | oosters | terras | borrel | asia | vis
Art. 15518644
Stijl: sappig | rijp | rond
Aroma: ananas | perzik | appel | citrus | kruiden | mineraal
Spijs: asperge | salade | vega | ei | zalm | bouillon
Art. 15783592
Stijl: fris | fruitig | kruidig
Aroma: ananas | perzik | exoten | citrus | mineraal
Spijs: asperge | salade | buikspek | asia | terras
Art. 15783608
Stijl: sappig | rijp | rond
Aroma: mandarijn | abrikoos | peer | karamel | citrus | romig
Spijs: vega | gevogelte | witvis | zalm | roomsaus | gerookt
Art. 15518651
Stijl: fris | fruitig | kruidig
Aroma: kruisbes | vlierbloesem | limoen | mineraal
Spijs: groene asperge | ham | salade | gerookt
Art. 15783578
Stijl: rijk | complex | elegant
Aroma: tropisch fruit | kweepeer | grassig | rokerig
Spijs: brunch | oesters | zilt | borrelplank
Art. 15734228
Stijl: fris | licht | sappig
Aroma: kers | bes | braam | kruiden
Spijs: terras | gevogelte | kalf | lam | vega | salade | tartaar
Art. 17308137
Stijl: vol | rijp | kruidig
Aroma: kersen | bessen | specerijen
Spijs: BBQ | borrel | lamsbout | rund | varken | gerookt
Art. 15887528