wijziging productetikettering Bakker & Bakker
Bakker & Bakker informeert over een wijziging in etikettering en specificatie betreffende bepaalde brood- en hartige producten die zij produceren in Portugal. Het allergenen-beheerssysteem van Bakker & Bakker is gebaseerd op een risicobeoordeling. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele kruisbesmetting in hun eigen productiesite, alsook in de sites waar grondstoffen geproduceerd worden.
In deze context wil Bakker & Bakker informeren dat:
- een grondstoffenleverancier van B&B Portugal aangegeven heeft dat hij lupine zal toevoegen als mogelijke kruisbesmetting
- B&B te allen tijde een hoog niveau van voedselveiligheid garandeert, en derhalve hebben beoordeeld dat deze kruisbesmetting ook de kans verhoogt van kruisbesmetting in de producten hieronder vermeld:
Productnaam Batch Vanaf THT
Rustico Meergranen 1001007922 31/12/2024
Mini Rustico meergranen 1001008877 18/05/2025
Rustico Broodsnack Chorizo 1001008237 10/09/2024