terug naar overzicht

Zo smaakt Bella Italia!

Voor de lekkerste antipasti hoeven jouw gasten helemaal niet naar Italië te reizen. Wij hebben een aantal heerlijke kleine gerechten samengesteld voor de thuisblijvers. Of je nu kiest voor gevulde groenten, gedroogde ham of geroosterd brood, de volgende Italiaanse hapjes maak je in een handomdraai.

Gevulde champignons

gevulde champignons

Eenvoudig en zo lekker: snijd eerst de stengel van de champignons. Voor de vulling fruit je gesneden sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg hier vervolgens fijn gehakte tijm, gesneden gedroogde tomaten en vleestomaten en Parmezaanse kaas aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vul de champignons met dit mengsel. Strooi wat Parmezaanse kaas erover en zet het in de oven.

Gemarineerde mozzarella

Gemarineerde mozzarella

Snijd de mozzarella in schijven of gebruik mini-mozzarella. Maak een marinade van olijfolie, zout, peper, citroenrasp, knoflook, tijm en rozemarijn. Marineer de mozzarella en laat deze een nacht staan in de koeling. Serveer de gemarineerde mozzarella met cherrytomaatjes, wat balsamico azijn en basilicum.

Avocado bruchetta

Avocado bruchetta

Vervang de klassieke tomaten bruchetta voor een versie met avocado. Snijd de baguette in sneetjes van ca. 2 cm dik en bak deze in olijfolie aan tot ze goudbruin kleuren. Wrijf een zijde in met knoflook. Prak het vruchtvlees van de avocado en kruid het met peper, zout, een beetje suiker en citroensap. Verdeel het mengsel over de sneetjes brood en garneer met mozzarella en basilicum. Naar wens kun je er nog paprikapoeder, peper of zout over strooien.

Courgette bonbons

Courgette bonbons

Snijd een courgette in plakjes van ca. 1 cm dik en bak ze een paar minuten aan beide kanten in olijfolie. Strooi wat zout en gedroogde Italiaanse kruiden erover, laat ze uitlekken op keukenpapier en laat het afkoelen. Hierna kun je de courgetteplakjes naar eigen inzicht beleggen. Kies je voor gerookte zalm en cherrytomaten? Salami en olijven? Paprika, walnoot en basilicum? Of ga je voor de altijd lekkere parmaham?

Aubergine carpaccio

Aubergine carpaccio

Voor deze vegetarische carpaccio snijd je de aubergines in de lengte in dunne plakjes en leg ze dan op een bakplaat. Pureer olijfolie met geplukte oregano en tijm. Smeer de kruidenolie op de aubergine plakjes en bak ze kort op de grill tot ze bruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Lekker in combinatie met een tomatensaus: pureer hiervoor gedroogde tomaten, olijfolie, in blokjes gesneden tomaten, gehakte basilicum, peper, zout en een beetje suiker.

 

Buon appetito!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen