Zomerfruit
Zoete & sappige meloenen
Wat mag er deze zomer niet ontbreken op jouw menukaart? Meloen, als je het ons vraagt. Heerlijk sappige watermeloen, een zoete cantaloupe of verse galiameloen en ga zo maar door. Lekker verfrissend fruit waar je in de keuken alle kanten mee op kunt.
Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Meloenen laten zich goed kruisen en daardoor zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar. Over het algemeen zijn meloenen zoet van smaak, bestaan ze voor een groot gedeelte uit water en dienen ze als bron van vitamine A, B6, C, K én calcium. Cantaloupe staat wereldwijd bekend als de gezondste meloen.
Werken met meloen
Meloen is een tof product om mee te werken in de keuken. Het is een traktatie dat je op verschillende manieren kunt verwerken.
Meloen misstaat niet op een borrelplank, bij de lunch, in een voorgerecht, als vleesvervanger bij een hoofdgerecht, als drankje of in een dessert. Je kunt er écht alle kanten mee op.
Benieuwd hoe je watermeloen kan inzetten als vleesvervanger?