terug naar overzicht

We gooien het over een andere druif

Een aantal druivenrassen staan inmiddels standaard op wijnkaarten in de open uitschenk, goed nieuws! Gasten hebben steeds meer interesse in & kennis van wijn. Wijnliefhebbers staan ervoor open om een breed scala aan wijnen en nieuwe smaken te ontdekken.

druiven switch tips

Een kaart met ten minste drie wijnen wit en rood in de open uitschenk is een must om je gast te voorzien in hun smaakbehoeften.

De keuze voor een glas wijn wordt door gasten voornamelijk gemaakt op basis van het druivenras of smaakprofiel. Waarbij de vraag groeit naar nieuwe wijnen en smaken. Bij de keuze voor flessen kiest de gast sneller voor een bekend herkomstgebied.

Wil jij je gasten een keer iets nieuws laten proeven waarvan je met zekerheid kan zeggen dat deze wijn goed in de smaak zal vallen? Ik heb een opsomming gemaakt van een aantal populaire druivenrassen met een minder bekend alternatief ernaast.

Onderscheid je en biedt je gasten een leuke smaakbeleving!

Gebrüder Kauer Scheurebe

Sauvignon VS

DUITSLAND | NAHE
Scheurebe
Gebrüder Kauer
SCHEUREBE

Scheurebe is een kruising tussen silvaner & riesling en zeer beperkt aangeplant in Duitsland & Oostenrijk. Droge versies worden ook wel een Duits antwoord op Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc genoemd. Deze scheurebe biedt expressieve aroma’s van vlierbloesem, passievrucht, limoen, cassis en grapefruit. In de mond is het een sappige wijn met veel frisheid en een lang aanhoudende complexe afdronk.

Felciaio Vermentino

Verdejo VS

ITALIË | TOSCANE
Felciaio Vermentino
Badia di Morrona
VERMENTINO

Vermentino is een witte wijn die voornamelijk in Toscane en Sardinië groeit. Omdat vermentino zo onbekend is, kun je er wijnen van hoge kwaliteit vinden voor geweldige prijzen. Zoals deze! In de neus complexe aroma’s van o.a. narcis, perzik, citruszeste en grapefruit. In de mond is het een wijn met veel body een rijke olieachtige structuur en een afdronk met een minerale zilte impressie, echt een topglas!

DL Touriga Nacional Colheita Selection

Cabernet VS

PORTUGAL | ALENTEJO
DL Touriga Nacional Colheita Selection
Quinta da Plansel
TOURIGA NACIONAL

Touriga nacional is de Portugese trots! Door klimaatverandering is deze druif sinds 2021 als nieuwe druif toegestaan in de Bordeaux, waar cabernet sauvignon van oudsher een van de belangrijkste druivenrassen is. In de neus aroma’s van viooltjes, blauwe bes, pruim, munt, leisteen en cederhout. In de mond is het een gestructureerde wijn met frisheid, veel gepolijste tannine en een lang aanhoudende afdronk.

Bekijk alle tips in ons magazine.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen