In de keuken aan de slag met Meisterfrisch
Ons huismerk Meisterfrisch staat voor vers rundvlees uit onze eigen slagerij. Het vlees binnen dit merk is van de hoogste kwaliteit en behoort tot onze premium producten.
Het vlees is afkomstig van geselecteerd vrouwelijk jong vee, wat opgroeit in loopstallen en buiten in het weiland bij familiebedrijven verspreid over Duitsland.
De dieren worden bijgevoerd met maïs en krachtvoer waardoor er een natuurlijke marmering ontstaat wat zich vertaald in een zeer mooie en constante kwaliteit. Het vlees is daarnaast volledig traceerbaar, vanaf de geboorte tot op het bord.
Alvorens we het vlees verwerken, wordt het gecontroleerd gerijpt. Je ontvangt dus altijd optimaal gerijpt vlees dat de smaak en malsheid ten goede komt.
Kortom, een prachtig merk om mee te werken. Een aanrader wanneer je op zoek bent naar constante kwaliteit en portiegroottes en dat alles voor een eerlijke prijs!
Streetfoodinspiratie
Arepa's met rundergehakt
Maak gebruik van arepa's om je te onderscheiden. De licht zoete smaak van arepa's gaat mooi samen met de licht pittige smaak van het gehakt. Maak kleine arepa's om ze te serveren als snack of voorgerecht. Ga voor een grotere variant als hoofdgerecht. Bekijk het recept hier.
Naan met gestoofde runderschenkel
Een plaatje van een gerecht en naast mooi ook erg lekker. Schenkel is perfect om te stoven, maar wordt vaak geserveerd met aardappelpuree of andere klassieke elementen. In dit geval maken we handig gebruik van de grootte van de schenkel. We vullen daarmee het gehele naanbrood. Vervolgens gebruik je het brood om het vlees rondom het bot af te plukken. Bekijk hier het recept.
Bánh tráng trôn met biefstukreepjes
Voor een groot deel van de wereld onbekend, maar voor de Vietnamezen één van de meest authentieke streetfoodgerechten. Een gerecht waarbij de noedels gemaakt worden van rijstvellen en het verbindende element vormen. Dit gerecht wordt kort gewokt waardoor bepaalde onderdelen in het gerecht rauw blijven. Het zorgt voor een lekkere frisse bite, terwijl de rijstvellen 'chewy' zijn. Dit zorgt voor een mooi contrast. Wil jij jouw gasten uitdagen om kennis te maken met dit authentieke Vietnamese streetfoodgerecht? Serveer deze Bánh tráng trôn! Bekijk hier het recept.