terug naar overzicht

De wilde smaak van de herfst

De herfst is dé periode om wild te eten! Wild wordt in deze periode geschoten en is dus op haar verst. Daarnaast heeft het wild in deze periode het meeste vet op de botten. In de herfstperiode voedt wild zich met al het lekkers dat het bos te bieden heeft. Eikels, nootjes, bessen en kruidige blaadjes. Al die smaken proef je terug in het vlees.

We hebben een mooi wild- en gevogelteassortiment beschikbaar wat we continu uitbreiden. Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste producten voor jouw gasten? Wij helpen je graag!

Heb jij behoefte aan wildinspiratie? Wild wordt vaak verwerkt in klassieke gerechten en juist daarom deden wij het helemaal anders! Geneal ontwikkelde drie heerlijke herfstgerechten met wild. Van toegankelijke gerechten zoals de wildzwijnstoof tot uitgesproken wildgerechten zoals de hertenbiefstuk met pompoen en kruidensaus.

wildzwijnstoof

Wildzwijnstoof met pastinaakpuree

Wildzwijn is een mooi, toegankelijk stukje wild door de zachte maar toch diepe smaak. Ideaal voor beginnende wildeters of wildeters die niet van de zeer uitgesproken wildsmaak houden.

Wildzwijn is een product dat goed andere extra smaken kan opnemen. Je kunt er daardoor alle kanten mee op! Wijk af van de klassiekers en experimenteer met internationale keukens en kruiden. Denk aan het Midden-Oosten, Indiaas of zoals in dit gerecht de Noord-Afrikaanse keuken. Bekijk hier het recept.

hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk met gegrilde pompoen & kruidensaus

Hert is een veelzijdig stuk wild. Hertenpoulet is heerlijk om te verwerken in een stoof, de haas kun je bakken of grillen en ook gedroogd hertenvlees is erg lekker.

Hertenbiefstuk is in het seizoen terug te vinden op bijna alle menukaarten. Wil jij iets bijzonders toevoegen en geen klassiek gerecht serveren? Ga dan aan de slag met diverse kruidensauzen om het gerecht een ander smaakprofiel te geven. De saus in dit gerecht is namelijk een mooie, frisse tegenhanger voor de intense wildsmaak van hert. Bekijk hier het recept.

Indiase fazantdij

Indiase fazantdijen in krokant filodeeg met groene kruiden.

Naast wilde eend is fazant een van de meest toegankelijke stukjes wild gevogelte. Fazantfilet kan vrij snel droog
worden, daarom gebruiken we dijvlees. Dit vlees is vetter en daardoor malser.

Fazant heeft een uitgesproken smaak, maar is niet overheersend en toch altijd herkenbaar. We hebben het vlees 24 uur gemarineerd in yoghurt en diverse Indiase specerijen. Het resultaat, een compleet gerecht waar de fazantsmaak de boventoon voert. Bekijk hier het recept.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen